Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wissman slog rekord igen

Johan Wissman ställde upp i bästa internationella konkurrens i Crystal Palaces super-GP i London. Det gav honom draghjälp till ett nytt svenskt rekord på 400 meter – 45.03. Tiden var nio hundradelar under hans egen nysatta rekordtid.

Annons
– Helt fantastiskt att göra ett så bra lopp i så starkt startfält, säger helsingborgaren på telefon till TT kort efter loppet.
Wissman gick ut lugnare än han brukar de första 200 meterna och sprang i mål som trea efter en urstark spurt i ingenmansland från andrabanan. Framför honom fanns bara amerikanske världsettan Jeremy Wariner (44,05) och hans landsman LaShawn Merrit (44,23) på banorna utanför.
– Jag hade ju rätt så långt fram till de två i täten så det gällde att hålla lugnet och göra mitt eget lopp. Jag visste att jag hade krafter kvar på slutet.
Träning i all ära, det är i de stora loppen 24-åringen får nödvändig rutin som ska ge den sista skjutsen mot den absoluta världseliten. Närmast väntar stjärnspäckade DN-galan i Stockholm på tisdag.
– Det är ju de här killarna jag vill möta hela tiden – de bästa tänkbara så man tappar respekten och kommer närmare, säger Wissman.
Stefan Holm visade också gryende VM-form i Crystal Palace. Värmlänningen tog 2,29 i andra försöket och slog därefter till med årsbästa, 2,32, i tredje och sista försöket och vann höjdhoppstävlingen före tjecken Thomas Janku på 2,29. Holm avslutade med ett hyfsat försök på 2,34.
Carolina Klüft hade aldrig någon chans mot specialisterna i damernas 200-meterslopp. Sjukamperskan slutade sist med tiden 24,03. Jamaicanskan Veronica Campbell vann på 22,55 i 1,9 meters motvind.
– Det var inte mitt bästa lopp men förberedelserna (inför VM) går bra och förhoppningsvis blir formen bättre, sade Klüft till Reuters.
I herrarnas tresteg petade amerikanen Aarik Wilson ner småskadade Christian Olsson till trea på världsårsbästalistan när han hoppade 17,58, Olsson har 17,56 som bäst.
Tyson Gay siktade på att slå världsrekord på 100 meter. Det gick inte alls, men amerikanen vann loppet på blygsamma 10,09.
Gladast av alla i London var utan konkurrens kulstötaren Reese Hoffa. Kulan landade på 22,43 – personligt rekord med nästan en halvmeter och bästa stöten i världen på flera år.

Mer läsning

Annons