Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk dubbelseger i Ocean race

Ericssonbåtarna i Ocean race vann dubbelt igen. Men efter 15 dagars seglande på Atlanten handlade det om minuter på den sjätte etappen.
Med segern drygade Ericsson 4 ut totalledningen i havskappseglingen.

Annons

Ericsson 3 med Magnus Olsson som skeppare vann den förra, rekordlånga etappen, före Ericsson 4. Nu blev ordningen den omvända.

Ericsson 4 med den internationella besättningen var mindre än 13 minuter före systerbåten med den nordiska besättningen. Och trean Telefonica Blue var knappt 17 minuter efter.

Detta efter 15 dagars segling från Rio de Janeiro.

”Det har varit en fantastisk etapp där vi ofta seglat nära våra konkurrenter. Bakom vår seger ligger hårt arbete. Vi har fått kämpa stenhårt hela tiden. Men givetvis är det ett mycket bra resultat för oss”, sade Torben Grael, den brasilianske skepparen på Ericsson 4, i ett pressmeddelande.

Det var tredje etappsegern för Ericsson 4, men den första efter de inledande två etapperna. Ericsson 4 har stadig kurs mot slutsegern. En etappseger är värd åtta poäng. Med 77,5 poäng är Ericsson 4 13 före Telefonica Blue. Den spanska båten tog sig förbi Puma, som kom till Boston som fjärde båt. Boston är hemmahamn för Puma, men inte heller den här gången blev det någon seger.

Ericsson 3 är fyra totalt med 53 poäng.

Den sjunde etappen från Boston till Galway på den irländska västkusten startar den 16 maj. Den 9 maj är det också en hamntävling i Boston.

Fyra etapper återstår, och dessutom tre hamntävlingar och en så kallad scoring gate som är värda hälften så mycket som en etappseger. Marstrand och Stockholm är etappmål före slutmålet i S:t Petersburg i slutet av juni.

Mer läsning

Annons