Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brinnande containrar på parkeringen vid NHK Arena

Två containrar på den stora hockeyparkeringen vid NHK Arena i Timrå brann under natten till fredagen.

Annons

Det var vid 01.35-tiden som räddningstjänsten fick larm om två brinnande containrar på parkeringen vid NHK Arena i Timrå.

Det var två förbipasserande på E4 som såg branden och slog larm. Räddningstjänsten ryckte ut och kunde snabbt släcka det som brann.

– Det var två återvinningscontainrar med något brännbart i som har brunnit, vi har släckt av det nu, säger Thomas Åslin, inre befäl vid räddningstjänsten.

Utryckningen var räddningstjänstens tredje inom loppet av två timmar. Vid 23.35-tiden, fick de rycka ut och släcka en bilbrand. En parkerad bil i Maland blev helt utbrunnen.

Vid 01-tiden fick räddningstjänsten rycka ut på ytterligare en bilbrand. Denna gång brann en lastbil vid Ikea i Birsta – en brand som misstänks ha varit anlagd.

– Om det finns något samband mellan dessa tre är svårt att säga och vad det i så fall beror på, säger Thomas Åslin.

Inte heller polisen kunde under fredagsmorgonen se något konkret samband mellan bränderna.

– Det är naturligtvis något vi kommer att utreda. Det finns inga vittnen som binder ihop dessa tre bränder, men å andra sidan skulle det vara en stor slump att tre bränder startar i begränsat område i närtid, säger André Westberg, befäl vid polisens regionledningscentral.

Polisen har upprättat anmälan om skadegörelse i alla tre fall, men det fanns under fredagsmorgonen ingen frihetsberövad för bränderna.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta st.nu via e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här – och följ ST.nu på Facebook .

Mer läsning