Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå kommun nominerad till Årets Nybyggarkommun

Timrå kommun har chansen att få priset Årets Nybyggarkommun. Förutom Timrå har även Helsingborgs- och Sunnes kommun nominerats. Vinnaren koras på fredagen under IFS-konferensen 2017 i Stockholm.

Annons

Årets Nybyggarkommun ett pris från stiftelsen Internationella Företagsföreningen i Sverige, IFS, som går till den kommunen som utmärker sig genom lyckade insatser för att stärka personer med utländsk bakgrund som vill starta företag.

– Det är otroligt glädjande att vårt arbete får nationell fokus och det ska bli spännande att lyssna till de andra nominerade kommunerna, säger Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Syftet med priset är att skapa en bild av hur det ser ut i Sverige gällande olika insatser och initiativ som är riktade direkt mot företagare med invandrarbakgrund.

– Alla de tre nominerade kommunerna har uppvisat en stor förståelse för de speciella förutsättningar som företagare med utländsk bakgrund ofta har att tackla. Samtidigt har de en stark vilja att hitta vägar förbi hindren och se till att alla kan verka utifrån samma grundförutsättningar, säger Rafael Bermejo, ordförande Stiftelsen IFS, i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons